PRIJATELJ SVAKE ŽENE

BROJNE KORISTI OD JEDNOSTAVNOG UREĐAJA

 Svaka žena treba da ima način da jednostavno i precizno odredi dan ovulacije i plodne/neplodne dane.

Mlade devojke, koje tek polno sazrevaju, treba što ranije da nauče kakve se promene odvijaju sa njihovim telima. Nije to samo pitanje seksualnog vaspitanja: uticaj menstruacija i hormonalnih promena su sastavni deo života svake žene. Što ga bolje devojka razume u ranom periodu, lakše će ga prihvatiti i objediniti u svoju ličnost.

Žene koje planiraju trudnoću, ili planiraju da ne zatrudne, ne mogu se osloniti na kalendare menstruacionog ciklusa ili na merenje bazalne temperature. Te metode su neprecizne i nepotpune. Sa jedne strane, jedan od šest parova ima problema da začne bebu – a sa druge strane, broj neplaniranih trudnoća, naročito kod adolescenata, je u porastu. Precizno određivanje plodnih i neplodnih dana je od esencijalne koristi kod parova koji žele da začnu bebu – ali služi i kao pomoćno sredstvo za planiranje porodice, kod parova koji ne žele da koriste kontraceptivne pilule ili prezervative.

U slučaju medicinskih problema sa ženskim reproduktivnim organima, određivanje dana ovulacije je od velike koristi za svakog lekara ginekologa, akušera ili endokrinologa.

Posle porođaja, žene žele da utvrde kada će se desiti prva ovulacija. Važno je znati da menstruacija i ovulacija posle porođaja ne moraju da startuju jednovremeno. Može se desiti da imate menstruaciju ali bez ovulacije u tom ciklusu, a može se desiti i da prvo imate ovulaciju pa posle toga menstruaciju.

Žene pred menopauzom, na šta može da ukaže poremećaj menstrualnog ciklusa, žele da analiziraju promene u ciklusu radi preventivnog delovanja.

Maybe Baby™ nema praktičnu alternativu za utvrđivanje ovulacije i plodnih i neplodnih dana. Jednostavan je za korišćenje, precizan je i možete ga nositi sa sobom. Ako ga pravilno koristite, trajaće vam ceo život!